lauantai 8. maaliskuuta 2014

Aurinkoista naistenpäivää!


Hyvää naistenpäivää kaikille teille ihanille ja upeille naisille! Mahtavaa, että meidän päivä oli aurinkoinen (ainakin täällä Oulussa)! Me poljettiin Juhon ja Freyan kanssa vähän keskustaan pyörähtämään. Tuuli ihan kamalan kovaa, siltoijen kohdalla musta tuntui mennessä ja tullessa, että lähden lentoon :)

Mä tsekkailin pikkasen naisten päivän tarjouksia Vilassa ja Body Shopissa ja Juho Shoppaili meille kookosteetä Punnitse ja Säästästä (onpa tätä vaikeeta taivuttaa :D). Me ei viedä Freyaa kovin usein keskustaan, koska tietenkään sitä ei voi viedä mihinkään sisälle (niin suomalaista, kun koiraa ei voi kuljettaa kätevästi mukana) ja aina maassa on lasinsiruja ja muuta vaarallista. Silloin harvoin kun Freyan kuitenkin tulee meidän mukaan, en malta olla hymyilemättä ihmisille, jotka katselee, osoittelee ja tuijottelee sitä, supisee keskenään ja huokailee et "kattokaa, husky!". Ei muuten ole husky, vaan alaskanmalamuutti. On se kuitenkin kiva, kun on kaunis koira, jota kaikki ihastelee!

Naistenpäivään palatakseni, mun mielestä on aivan loistavaa, että meille on olemassa aivan oma päivä. Jonkun eilen lukemani uutisen lukijakommenteissa joku (ilmeisesti mies) nurisi nastenpäivää ja sitä, kuinka se kertoo sukupuolten välillä vallitsevasta epätasa-arvosta. Ensinnäkin, kannatan sukupuolten välistä tasa-arvoa, ehdottomasti! Sen verran feministi kuitenkin olen, että väitän seuraavaa: miehet ovat vuosisatojen ajan saaneet olla se "oikea" sukupuoli ja naisten elämä on ollut miesten hallitsemaa. Enkä missään nimessä toivo, että tilanne koskaan kääntyisi nurinkurin, mutta en kuitenkaan usko, että yksi päivä vuodessa heikentää miesten asemaa yhtään mihinkään suuntaa.  Tänään miehet voivat juhlistaa ihania naisiaan ja pohtia, miten paljon paremman paikan me naiset tästä maailmasta teemme. Ei se ole miehiltä pois, päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti