tiistai 1. lokakuuta 2013

Ruokaa, ruokaa, ruokaa!

Multa pyydettiin ohjetta eilisessä syyspostauksessa poseeranneisiin puolukkapulliin, joten ajattelin tässä samalla laittaa toisenkin tällaisen ruokakokeilun tänne :)


Sunnuntaina päätin tehdä terveellistä ruokaa. Loihdin sitten lämpimän kanasalaatin! Siitä tuli yllättävän hyvä ja ihanan värikäs! Siihen tuli:

300 g kanasuikaleita
2 punasipulia
1 iso punainen paprika
 kourallinen vihreita papuja
1 tomaatti
1 tölkki kidney-papuja suolaliemessä (valuta)
2 pientä chilipaprikaa
oliiviöljyä

Mausteeksi ripaus currya ja juustokuminaa, kanaliemikuutio ja tilkka soijaa. Lisäksi tungin teelusikallisen chilitöhnää, kun halusin vähän ytyä!

Kuulotin ensin sipulin ja chilin oliiviöljyssä, lisäsin kanan ja sen kypsyttyä paprikan ja vihreät pavut (jäisinä). Kun paprika oli hieman pehmennyt, laitoin pannuun kidney-pavut, tomaatin ja kanaliemikuution. Annoin muhia miedolla lämmöllä kannen alla jonkin tovin. Sitten maustoin loppuun ja nautin!
 

Ja sit niihin pulliin! Eli tein tavallisen pullataikinan ja kaulin sen levyksi. Levitin puolikka-vaniljatäytteen taikinan päälle, käärin rullaksi ja leikkasin reiluja viipaleita. Sitten asettelin ne varoen pellille lappeelleen, voitelin kevyesti kananmunalla ja ripottelin raesokeria päälle. 

Täyte:

2 prk Valion vaniljarahkaa
aika monta desiä puolukoita (ainakin 4 tai edemmänkin)
1 kananmuna
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria 

Ei sen monimutkaisempaa!

Onpa haskaa laittaa vaihteeksi ruokajuttuja! Ruoka on nyt näin lokakuun alussa meidän (ja varmasto monen muunkin) kotona tapetilla, kun lihaton lokakuu on startannut! Me päätettiin tosiaan lähteä Juhon kanssa mukaan ja yrittää parhaamme. Tää vaatii vaan viitseliäisyyttä ja uusien reseprien etsimistä. Oonkin jo ihan innoissani kolunnut tänään erilaisia ruokaohjeita netistä, mitä kaikkea voisikaan kokeilla! Olisihan toi lämmin kanasalaattikin ihan loistava lihattomana: kanan voisi korvata vaikka halloumijuustolla. Olisi tosi hienoa pysyä lihattomana kuun loppuun ja saada uusia ulottuvuuksia omaan ruokavalioon samlla, kun säätää vähän luontoa. Tsemppiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti