keskiviikko 28. elokuuta 2013

Omenapuiden varjossa

Matkafiilistelyt jatkuu! Tallinnasta suunnattiin Pärnuhun tilataksin kyydissä ja saavuimmekin kauniisen omenapuiden varjossa uinuvaan kaupunkiin. Me majoituttiin pieneen kartanoon, jossa meille oli varattu kolmen huoneen nuoneisto. Juhon täytyi tietisti päästä heti kuvaamaan maisemia parhaalta paikalta: avoimeta ikkunasta.


Meidän huoneen ikkunasta avautui ihastuttava maalaismaisema!




Omenapuut ovat Virossa todella yleisiä ja Pärnussa sen todella huomasi. Jokaisen talon puutarhassa oli useita omenapuita, vaaleita ja punaisia, ja osa oli ehtinyt jo tiputtaa osan omenoistaan maahan.



Mä suuntasin kauniiseen Pärnun iltaan Vilan mustassa mekossa ja vaaleassa neulepaidassa.



Pärnu on täynnä kauniita puisia taloja: vanhoja ja uusia, hoidettuja ja ränsistyneitä, vaaleita ja punaisia ja keltaisia ja keiken värisiä, ja jokaisessa on puutarha. Siitä syntyy koko paikan tunnelma!



Vaikka Pärnu selkeästi elää turismista, se ei vaikuta ollenkaan järkyttävältä massatursitirysältä. Näinkin kauniita majataloja löytyy aivan upean hiekkarannan läheisyydestä.


Upeaa hiekkarantaa... Silminkantamattomiin, lähestulkoon. Ainut mikä harmittaa, on se, että kunno rantasäät sattuivat päälle vasta sunnuntaina meidän lähdön aikoihin. Ranta oli kuitenkin kaunista katseltavaa!




Pitkän päivän ja matkan jälkeen pitää syödä hyvin. Me suuntasimme koko porukka pizzalle ja söimme terassilla suloisessa kesäravintolassa aivan rannan tuntumassa. Viilenevä kesäilta oli todella tunnelmallinen! Ja varmasti tämän kesän viimeinen terssikäynti.




 Nam nam, enkä edes jaksanut syödä kaikkea!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti