maanantai 28. lokakuuta 2013

København Day 2 - Historian sykkeessä

Tiistai Kööpenhaminassa oli kaunis, lämmin ja aurinkoinen. Oli hienoa herätä virkeänä kirkkaaseen aamuun, kun näkymä hotellin ikkunastakin oli aika kiva Raatihuoneelle! Reissussa kaikki oli aivan ihanaa (tietenkin!), mutta täysi kymppi täytyy antaa hotellin aamupalasta: se oli loistava! Mahdollisesti paras hotelliaamupala, jonka olen syönyt koskaan. Päivä lähtikin hyvin käyntiin ja runsas aamiainen piti nälkää pitkälle iltapäivään.

Kööpenhamina ei tunnetusti ole mikään maailman edullisin matkakohde ja mekin opiskelijoina yritimme tehdä parhaamme mukaan reissusta budjettimatkan. Hotelli oli kuitenkin kiva ja tasokas, kiitos viime jouluna lahjaksi saadun matkalahjakortin. Toisaalta budejttimatkalla ei välttämättä ole yhtään huono ajatus satsata hyvään hotelliin, jossa on hyvä aammupala: reissu edullisessa majoituksessa saattaa tulla loppupeleissä aivan saman hintaiseksi kuin hyvä hotelli hyvällä aamupalalla, jos ulkona tulee syötyä aamupala ja kevyitä lounaita jne. Riippuu vähän tilanteesta :)


Kansallismuseo oli aivan nurkan takana ja mepä seisoimme heti aamulla sen edessä odottamassa ovien avautumista kaikkien koululaisryhmien kanssa! Se oli hieno paikka! Viikinkinäyttely oli todella mielenkiintoinen, samoin kaikki kiinteät näyttelyt. Erityisesti pidin lelunäyttelystä: aivan ihastuttavia nukkekoteja omassa huoneessaan, jossa valoi vaihteli päivään ja yöhön.
 

Historiallisten elämysten jälkeen oli suunta kohti kauppoja! Kuten sanoin jo lauantaina, Köpis on aika shoppailutaivas. Kauppoja riitti H&Mstä Louis Vuittoniin ja Accessoiesista Gucciin. Lisäksi oli kaksi oikein hienoa tavarataloa: Illum ja Magazine du Nord, joka on Pohjoismaiden vanhin tavaratalo.

Tarkoituksena oli löytää mulle mustat pitkävartiset saappaat ja me ravattiinkin kenkäkauppoja minkä ehdittiin. Täytyy ihailla Juhon kärsivällisyyttä! Lopulta oli kuitenkin nöyrryttävä ja kohdattava totuus: mun megapohkeille ei löytyisi saappaita ainakaan tältä reissulta. Tirautin muutaman kyyneleen ja kirosin epäreilua elämää. Lopulta Juho kysyi, miksi edes halusin sellaiset, kun mulla on jo yhdet. Että ennemmin tarvitsisin kunnon repun! En alkanut väittää vastaan saapasasiassa - kyllä ne vielä kävelevät vastaan ennen kuin entiset ovat riekaleina. Repunetsintä käynnistyi ja jatkui seuraavanakin päviänä, mutta se ja uusi ihastukseni Urban Outfitters ovatkin sitten jo ihan eri tarina!


Nyhaven oli todella kaunis iltavalaistuksessaan. Oli vaan uskomattoman vaikeaa saada siitä terävää kuvaa ilman jalustaa (jollaista en siis edes omista)! Tämä otos suunnilleen kuitenkin onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti