keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kasvisruokaa!



Lihatonta lokakuuta on takana nyt liki puolitoista viikkoa! Ja hyvin on sujunu :) Olo on hyvä, energinen ja kevyt eikä lihaa ole tehnyt mieli pätkääkään. Nälkäkään ei ole pääässyt iskemään, vaan hyvin on kasvikset ruokkinu. Tässä kokeilussa on ihanaa se, että joka päivä saa syödä jotain uutta ja jännää - vähän kuin kävisi ravintolassa! Se tietysti vaati sen, että pitää olla joka päivä keksimässä sitä jotain uutta ja herkullista syötävää...

Sunnuntaina tein linssimuhennosta pastan ja vihreiden papujen kera. Oli aika herkullista! Tuli jälleen käyttöä kummitädin antamalle Ruokatorstaille. Pitää lähteä seuraavalla kertaa soveltamaan reseptiä: siihen sopisi hyvin sienet ja esim. paprika. Pitää myös testailla, voisiko pohjana olla jokin muu kuin kasvisliemi - sen juureksinen maku kun ei oikein meinaa iskeä.

Maanantaina oli Juhon kokkausvuoro ja lopputulos oli loistava: paskua täysjyvänuudelia kirsikkatomaattien, paprikan ja jalopeñojen kanssa. Mausteena oli chilitöhnää ja soijaa. Aavistuksen oli suuta kuumottavaa jopa mun makuun (vaikka tulisesta tykkäänkin), mutta oli se hyvää!

Lihaton lokakuu jatkuu ja hyviä reseptejä otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti