keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Vogue

Kevätflunssa on kaapannut mut otteeseensa, eikä tässä hirveesti pukeuduta tai näytetä tosi hurmaavalta. Flunssaisena on aikaa lueskella kaikkea, esim. Vogueita. Yksi mun harrastus on siis Vogueiden kerääminen. En kuitenkaan tee niin, että kävelisin kerran kuussa Stockalle ja ottaisin britti- tai jenkkilehden mukaani. Sen sijaan ostan Voguen aina kun olen matkalla jossain ulkomailla tai pyydän matkustavaa tuttuani tuomaan minulle lehden. Niin lehtiä kerääntyy hiljakselleen ja jokaisella on oma tarinansa. Ne ovat aivan parhaita matkamuistoja!
 
Tuorein Vogueni on venäläinen, jonka ostin Budapestistä. Unkarilla ei ole omaa lehteään, joten ostin sen, jota minulle ei vielä ollut.

 
Aloitin Vogueiden keräämisen noin vuosi sitten, ja nyt niitä on yhteensä kymmenen. Saksalinen, italialainen, hollantilainen, ranskalainen, amerikkalainen, venäläinen, britti ja kolme espanjalaista. Spesiaalikappale on esimerkiksi hollantilainen Vogue, joka on ensimmäinen hollantilainen Vogue koskaan!

 
Sitähän voisi sitten miettiä, että mitä järkeä on olla niin monenkielisä Vogueita, kun eihän niitä sitten ymmärrä. Ei pidä ajatella niin kapeasti. Ensinnäkin, vähäiselläkin kielenopiskelulla pärjää kyllä muidenkin kuin englanninkielisten lehtien kanssa. Espanja ja italia ovat aika lähellä toisiaan, ranskaa voi ymmärtää vähän ja saksaa ehkä myös. Haaste kannattaa ottaa vastaan ja nähdä vieraskielisten lehtien lukemisen kielenoppimisen aspektit. Tosin hollantia ja venäjää en ymmärrä yhtään, mutta se ei ole hidastanut vaihtia! Tekstin lisäksi Voguessahan on paljon paljon mainoksia, jotka ovat todella taideteoksellisia. Niistä on hyvä inspiroitua.
 
 
Kunpa Suomessakin Voguen hinta olisi n. 4 € yli kymmenen sijaan. Tosin Unkarissakin lehti oli samaa hintatasoa. Hinta vaihtelee maan ja ostopaikan mukaan valtavasti: jos maalla on oma lehti, se on edullinen kyseissä maassa. Lentokentällä lehden hinta on kuitenkin yleensä vähintään tuplat.  Seuraavaa matkaa ja seuraavaa Vogueta odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti