keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Some Food Experimenting

Tänään on ollut pitkä, mutta aivan mielettömän antoisa päivä! Kävin pyörähtämässä vähän sijaisena ja sitten suunnittelemassa gradua, ja lopulta ehdin iltapäivällä sekä afro- että venyttelytunneille! Tässä yritän lukea tenttiin ja silmät meinaavat lurpsahtaa kiinni, joten päätinpä sitten vähän postailla :) Odottelen samalla, että kello juoksisi eteenpäin, että päästäisiin saunaan!

Mutta siis, tässä viikon sisään me ollaan kokeiltu keittiössä kaikkea uutta (mutta myös perinteistä)! Juho päätti alkaa itse leipoa meidän leivät, enkä vastustanut hetkeäkään! Kuvissa on se ihka ensimmäinen, joka maistuikin aivan ihanalta juuston ja omenalohkojen kera!


 Opiskelijaruokailu voi olla toisinaan haastavaa: haluttaisi syödä todella hyvin, monipuolisesti ja tervellisesti, mutta samalla kukkaro kitisee ja ammottaa tyhjyyttään. Joten välillä pitää yrittää olla luova ja kokeilla kaikkea uutta. Jostain mun mieleen kohosi lapsuuden herkullinen perunavelli, josta teinkin sitten bataattiversion. Bataatti, tuo Amerikoiden makea peruna, on mulle kyllä ihan vieras juures (?), ja pitäisi etsiä reseptejä ja ohjeita sen monipuolisempaan käyttöön. Keitoksi se taipui kuitenkin ilman mitään ongelmia - vähän piti kuoria, pilkkoa, keittää, lisätä maitoa ja voita, ja maustaa suolalla ja pippurilla. Lopputulos oli kauniin oranssihtava, pehmeänmakuinen, lämmin talviherkku!


Sunnuntai oli pastapäivä. Pasta oli merenherkkuinen. Siihen päätyi sinisimpukoita, kirsikkatomaatteja, valkosipulia ja paahdettua chiliä. Päälle ripoteltiin parmesaania. Itseleivotusta leivästä tuli ihanat bruschettat, kun dippasi pinnan öljyyn ja iski kuumaan uuniin hetkeksi ruskistumaan!


Niin, ja pastastahan meinasi tulla todella lihaisaa, koska simpukoiden joukkoon oli livahtanut pieni taskurapu! Joku toinen sanoisi yäk, mut mä sanan vaan, että voi taskurapuraukkaa, kun oli vahingossa kuollut ja pakastunut meidän simpukoiden tähden...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti