torstai 23. tammikuuta 2014

True disappointment

Hehkutin joulukuussa Mangon uutta Violeta By Mango -mallistoa, joka tarjoaa vaatteita kurvikkaille naisilla kokoon 52 asti. Lue joulukuinen juttu tästä. Mallisto tuli verkkokauppaan myyntiin 15.1., ja mä odotin sitä todella. Sillä olihan mainos varsin vakuuttava, kun se kuvallaan lupaili seksikyyttä ja aistikkuutta aidoille kurveille. Ja ovathan monien muiden valmistajien plus-mallistot todellista kuraa.

Ja mitä odottava saikaan? Totaallisen läpsäisy päin namaa -pettymyksen! Mallistossa ei juuri ollut jälkeäkään siitä rohkeudesta, eleganssista, villeydestä tai hauskuudesta, jota Mangon varsinaisissa vaatteissa on. Ehkä muutamia hyviä yrityksiä oli havaittaivssa, mutta muuten  mallisto oli kuin kopio kenen tahansa muun valmistajan vastaavasta: isoja ja löysiä paitoja, rentoja housuja, pitkiä neuletakkeja, suoria säkkimäisiä mekkoja, verkkareita, pastillisävyjä, vaaleanruskeaa... Koko mallisto huusi casual, casual, casual!

Ovatko kurvikkaat tytöt sitä? Kotiin kivasti sopivia pastillisävyjä, mukavia hengailuhousuja ja lämpöisiä neuletakkeja? Isoja ja löysiä vaatteita, jotka varmasti peittävät joka ainoan sentin kauniista naisellisesta vartalosta? Missä oli rohkeus, kimallus, hauskat leikkaukset, värit, ylelliset materiaalit, seksikkyys? Koska kyllä, myös kurvikkaat tytöt ovat seksikkäitä ja haluavat pukeutua sen mukaisesti, omaa kehoaan ylistäen. 

Kun selailin mallistoa, löysin vain pari vaatetta, jotka voisin harkita ostavani. Muista mulle tuli sellainen olo, että mun pitäisi jäädä ne päälläni kotini nurkkiin häpeämään sitä, että olen ollut joskus ruoka-aikaan kotona. Tai tyytyä olemaan oman elämäni seinaruusu, kun hoikat saavat pukeutua säihkeeseen ja asenteeseen. Värimaailma toi mieleeni vanhan lauseen: "lihavat ovat lepposia". Mä en tunne kuin sähäköitä, naisellisia ja upeita kurvikkaita naisia - enkä todellakaan mitään kotihiiriä. Aivan kuin oikeus kauniisiin ja persoonallisuutta kuvaaviin vaatteisiin olisi varattu pienille tytöille.

Älkääkö käsitäkö väärin, musta on hienoa, että kurvikkaille tytöille valmistetaan nykyisin vaatteita! Kuitenkin harmittaa se, etteivät mallit voi noudatella samaa linjaa kuin varsinaisissa mallistoissa, vaan kaikki pelkistetään ja löysennetään ja tehdään tylsän näköiseksi. Hommassa olisi niin paljon kehitettävää! Ja siis, Mango on edelleen mun lempiliike, siitä ei päästä yli eikä ympäri! Tässä jäädään kuitenkin odottelemaan plus-vaatemallistoihmettä: valmistajaa, joka näkisi kurvikkaat naiset juuri sellaisina kuin he ovat: aivan yhtä upeina ja arvokkaina, kuin kaikki muutkin naiset.


4 kommenttia:

  1. Vaikka itse innostuin mallistosta juuri tuon casual- tyylin vuoksi, niin olet oikeassa siinä, että miksi sitä ns. normimallistoa ei voida kaavoittaa isommaksi. Normimallistosta löytyy aina kivoja vaatteita twistillä, mutta sitten plusmallistosta samaa twistiä ei löydy. Pitäis varmaan suunnitella oma mallisto ja laittaa se myyntiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoitpa osuvasti :) Tuntuu vaan, että plus-mallistot halutaan riisua todella persoonattomiksi ja mielenkiinnotomiksi. Normimalliston uudelleenkaavoittaminen ei varmasti olisi mitenkään vaikeaa! Ehkä todellakaan ei auta muu, kuin pistää itse hösseliksi!

      Poista
    2. Eiku Heidi nyt aivoriihi ja oma mallisto pystyyn :-) I wish.... Se olis aivan mahtavaa :-)

      Poista
    3. Ainakin se tulis varmaan tarpeeseen :D

      Poista